Aplec de Sant Miquel – 2018

Un any més els Castellers de Gavà no hem faltat amb la cita al Castell d’Eramprunyà on any rera any, es celebra aquest aplec. Per qui no ho sàpiga, aquesta tradició, documentada ja a finals del segle XVI, es va perdre la dècada de 1920 i, gràcies a la força de mossèn Abelard Sayrach i de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, el 1961 es va recuperar amb un èxit formidable i ha arribat fins els nostres dies.

Per la nostra colla colla, a banda de compartir la voluntat de mantenir les tradicions al nostre poble, també significa una cita especial.

L’any 1994, quan encara portavem les camises blanques, tot i haver fet la nostra presentació en públic durant la Festa Major de Sant Pere d’aquell any, els Castellers de Gavà van aixecar el seu primer castell de sis i, a més, en solitari. Anys després, també va ser a l’aplec quan la colla va fer el seu primer castell de dones (integrament femeni des del pis de segons). Les fites assolides per l’antiga colla i l’actual, però, sempre han estat condicionades pel nombre de camises desplaçades i la participació del públic assistent.

Aquest any, com porta fent la colla des de la seva refundació, hem aixecat el ja tradicional Pilar de Quatre i hem fet diverses construccions de cinc i pilars de tres on ha participat tota la canalla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: