Festa Major Sant Pere 2018

Aquest any, a diferència dels anteriors, varem decidir celebrar la diada castellera en dissabte, i per la tarda. La calor que ha començat a fer aquest any i la major afluència de públic la tarda de dissabte han estat les principals raons.

Amb els Castellers de Castellar del Vallés, la Jove Xiquets de Vilafranca i els Castellers de Viladecans, com a colles convidades, totes varem començar la diada amb el pilar de 4; si bé els de Castellar del Vallès, el van fer aixecat per sota.

La primera ronda començava i les colles anavem per feina. Va ser sorprenent la rapidessa i el bon ritme en el muntatge de pinyes i cap peu desmuntat, fet que es repetiria durant la resta de la diada.

Els Castellers de Castellar del Vallès “Capgirats”, es van mostrar ferms i segurs en les seves construccions, el 3 de 6 amb l’agulla, el 4 de 6 i el 3 de 6 a l’última ronda. Els Castellers de Viladecans van patir amb algunes construccions, potser per la manca de components propis per a la pinya. Curiosament, van fer una actuació inversa a la que van provar a la passada Trobada de la Baronia de l’Eramprunyà. Si en aquella ocasió se’ls van resistir el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla, a Gavà els van descarregar amb tranquil·litat. En canvi, a la diada anterior van descarregar el 2 de 6 i en aquesta ocasió l’han hagut de desmuntar amb acotxadora col·locada i l’enxaneta sobre la faixa del terç.

El castellers de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca també van venir per feina i van mostrat unes construccions ben consolidades. Començaven amb el millor castell de la jornada, la torre de 6, que descarregaven amb un tronc de postal. Després van descarregar el 4 de 6 amb l’agulla i el 3 de 6. Per acabar, pilar de 4 aixecat per sota sense pressa, però amb confiança.

I per part nostra, després d’uns darrers assajos molt intensos en quant a proves i activitats de promoció, com el reportatge aparegut a TV3 sobre l’Aurora Batet on la nostra canalla va tenir part de protagonisme, varem oferir la millor actuació de la temporada.

Començavem amb el 3 de 6 amb l’agulla, un castell que ja teni, més que dominat aquesta temporada 2018. En segona ronda arribava l’estrena més important del dia: el 5 de 6. La pinya va muntar-se lentament, conscients de la gran importància del moment. Mides correctes, pinya ben tancada i castellers amb confiança. Una barreja ben equilibrada que va fer cridar ‘terços amunt‘  a la Neus Pino, la nostra cap. El castell va pujar amb una sincronia que feia pensar que no era el primer de la temporada. Aviat es van col·locar terços, dosos i les dues acotxadores. El pas de l’enxaneta va ser ràpid i precís, però tot d’una van venir els nervis i les tremolors. Durant la baixada, les rengles del dos i del tres, per on baixava la canalla no va resistir prou les sacsejades i van acabar cedint arrossegant la resta de l’estructura. Resultat: primer 5 de 6  carregat de la temporada i sensacions agredolces. En tercera ronda, varem descarregar amb decisió el 4 de 6 amb l’agulla, una altra construcció prou consolidada aquesta temporada i que demostrava que el castell carregat a la ronda anterior no era fruït de casualitat sinó de treball ja consolidat.

Per acabar, la nostra colla va executar el primer pilar de 4 aixecat per sota de l’any, que si bé va ser espectacular a nivell tècnic per la facilitat amb que el van fer, potser va quedar eclipsat pel 5 de 6.

Sigui com sigui, gran actuació que permet pensar a repetir aquestes mateixes construccions abans de que acabem la temporada, fins i tot amb castells encara més difícils, com seria recuperar la torre de 6 o bé el pilar de cinc.

La diada castellera acabava amb els acostumats pilars essent aquest cop la colla Jove Xiquets de Vil

afranca qui va optar per fer-ho aixecat per sota.

Resultats Diada Castellera de la Festa Major de Sant Pere:
· Castellers de Gavà: p4, 3d6a, 5d6c, 4d6a, p4s, p4
· Castellers de Viladecans: p4, 3d6, 3d6a, id2d6,  2p4
· Castellers de Castellar del Vallès ‘Capgirats’: p4s, 3d6a, 4d6, 3d6, p4
· Colla Jove Xiquets de Vilafranca: p4, 2d6, 4d6a, 3d6, p4s

En aquesta diada varem ser acompanyats, per darrer cop, pels membres de la Colla de Grallers de l’Anguila de Gavà donat que, a partir d’ara, qui ens acompanyarà seran els membres de la colla de Grallers de la Font Groga de Gavà, grup escindit de l’anterior.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: