VI Trobada de Colles Castelleres de la Baronia de l’Eramprunyà

El passat dissabte, dia 9 de juny, la localitat de Begues acollia una nova trobada castellera de les colles dels municipis que en el passat havien format part de la Baronia de l’Eramprunyà: els amfitrions, els Encantats de Begues; els Castellers de Castelldefels, els Castellers de Viladecans i la nostra colla: Castellers de Gavà.

La cita va esdevenir-se al Mur de Begues, un mirador emblemàtic amb una porxada que envolta el recinte, on les colles varem acordar fer rondes compartides; és a dir, que cada ronda s’aixecarien dos castells simultanis per tal de disminuir la durada de l’actuació. Malgrat això, la diada va començar lenta i feixuga, amb un peu desmuntat de Castelldefels i tres intents desmuntats per part dels de la camisa groga, dels Castellers de Viladecans i dels Castellers de Gavà. No va ser fins al quart castell que els Encantats de Begues aconseguien el primer castell de la trobada, el 3 de 6.

La segona ronda no aniria gaire millor per als de Viladecans, que desmuntarien un segon castell mentre que els de Castelldefels s’anotaven el primer castell de la diada: el 4 de 7 i nosaltres descarregàvem un nou 3 de 6 amb l’agulla. A continuació Els Encantats de Begues anaven per feina i descarregaven sense problemes el mateix castell que la nostra colla.

La tercera ronda començava amb un nou intent desmuntat dels de la camisa groga, del 3 de 7, que s’anava tancant a mesura que pujava el tronc. Els Castellers de Gavà varem continuar la bona feina i descarregavem un ferm 4 de 6, amb bones mides i bones sensacions al pom de dalt. Els Encantats de Begues també van descarregar el 4 de 6, però amb molts problemes en la carregada, de fet, amb l¡acotxadora col·locada, l’enxaneta ha tingut un moment de dubte que ha fet retardar l’aleta. Finalment, però, uncop superat els nervis varen assolir un nou castell descarregat. Per finalitzar ronda, els Castellers de Viladecans descarregaven el seu únic castell: la torre de 6, que a diferència dels intents de les rondes anteriors va pujar tranquil i sense gaires complicacions.

La ronda de repetició va permetre que la nostra colla provés de nou el 4 de 6 amb l’agulla per assolir-lo un aconseguit que l’estructura fos molt més segura i amb bones mides en tots els pisos. Els Castellers de Castelldefels, per tal de no marxar amb una única construcció assolida han decidit baixar un pis i ha fet un sòlid 5 de 6. Els de Viladecans, que tornaven a provar el 3 de 6 amb l’agulla han tornat a desmuntar-lo amb dosos col·locats.

La ronda de pilars ha tingut l’única caiguda de la jornada. Els Castellers de Castelldefels intentaven un pilar de 5 que han carregat amb solvència, però a la sortida de l’enxaneta s’ha trencat a l’alçada del segon. Afortunadament, ningú ha pres mal. Després les altres colles hem fet el corresponents pilars de comiat (pilars de quatre).

Com a punt a tenir en consideració de la bona temporada que estem fent els Castellers de Gavà, en comparació a la temporada passada, i malgrat l’inici amb dubtes de la present, s’ha de destacar que a aquestes alçades de la temporada la colla ja porta més construccions amb agulla que durant tota la temporada passada, fet que permet crear-nos moltes expectatives de cara a la Festa Major de Sant Pere.

Per acabar la diada castellera de la Baronia de l’Eramprunyà, els els Grallers de Torrelles  que acostumen a acompanyar als Encantats de Begues i els Grallers l’Anguila de Gavà, han interpretar el tradicional Toc de Vermut de Vilafranca, la Polca d’Ours i el pasdoble Dolors de Munt, obra de l’Enric Montsant. Va sorprendre que la colla Toc de Vent que acompanyava als Castelleres de Castelldefels no participés d’aquest final  en marxar un cop acabada la ronda de pilars.

Cal destacar que la colla de Grallers l’Anguila de Gavà, va haver d’acompanyar també als Castellers de Viladecans en no portar aquest cap graller propi.

Resultats de la Baronia de l’Eramprunyà:
· Encantats de Begues: p4, 3d6, 3d6a, 4d6, p4
· Castellers de Castelldefels: p4, p4, id4d7, 4d7, id3d7, 5d6, p5c
· Castellers de Viladecans: p4, id3d6a, id3d6, 2d6, id3d6a, p4
· Castellers de Gavà: p4, id4d6a, 3d6a, 4d6, 4d6a, p4

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: