Vigilia de la 25ena Diada dels Castellers de Sants

Dissabte passat, 12 de maig, malgrat l’amenaça de pluja, ens varem desplaçar fins al barri de Sants, a Barcelona, per tal de participar a la vigília del 25é aniversari dels Castellers de Sants, actuals co-padrins juntament amb la Colla Jove dels Castellers de Sitges, amb qui també compartiem plaça.

Com de costum, la Plaça d’Osca havia de servir d’escenari per a la diada castellera però la pluja intermitent va fer desplaçar la diada al local d’assaig dels Castellers de Sants. Casualitat o no, des del moment que ens varem desplaçar-se al local, no va tornar a ploure en tota la tarda.

La diada va començar sense la ronda de pilars i les colles varem anar per feina en una diada de difícil gestió. Les limitacions d’espai obligaven a anar entrant i sortint de l’espai central del local per tal de poder muntar les pinyes amb certa comoditat, i les colles de grallers s’ubicaven just a l’entrada, amb algunes dificultats per a observar correctament l’evolució dels castells.

Les circumstàncies i canvi de lloc no van esguerrar els plans de cap de les colles i varem veure actuacions fermes. Els Castellers de Sants plantaven dos castells de vuit (3 de 8, 2 de 8 amb folre) ben treballats i que segurament veurem pujar un pis al llarg de la temporada. El 9 de 7, en tercera ronda, va deixar un gran sabor de boca gràcies a la suavitat de moviments de l’enxaneta.

La Colla Jove dels Castellers de Sitges van fer una actuació clàssica de set en poder descarregar els dos castells de bàsics de set, el 3 de 7 i el 4 de 7, juntament amb la Torre de 6.

Els Castellers de Gavà, que veníem en una ratxa clarament ascendent i que a Sants no volíem defraudar a les nostres colles padrines, malgrat les nombroses absències, varem poder tancar les dues primeres rondes descarregant el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla, que sembla comencem a tenir dominats aquesta temporada. A tercera ronda, varem provar la Torre de 6 però, com a l’actuació a Castellar del Vallès, per precaució, varem desmuntar amb dosos col·locats sense fer ús, posteriorment, de la ronda de repetició.

Acabada la ronda de pilars de comiat, les “Borinotes”, amb l’afegit de les castelleres de Sitges i Gavà, a les seves pinyes, van alçar dos construccions simultànies (Torre de 6 i Cinc de 6) formades íntegrament per dones, tal i com ja es tradició des de fa més d’una dècada.

Resultats de la Vigília del XXVè aniversari dels Castellers de Sants:

· Castellers de Sants, ‘Borinots’: 3d8, 2d8f, 9d7, vano de 5

· Colla Jove de Sitges: 4d7, 2d6, 3d7, p4 (x2)

.Castellers de Gavà: 3d6, 3d6a, id2d6, p4

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: