Homenatge als Xiquets de l’Eramprunyà

L’octubre de 1947 començava a gestar-se una colla castellera a Gavà. La família Batet, originària de Valls, tenia a la sang el fet casteller i el va saber contagiar a d’altres persones de la població. Així fou com l’1 d’abril de 1948, feien la seva presentació oficial durant la mitja part d’un partit al camp de futbol del CFGavà i es convertien així en la primera colla castellera de la historia fora de les comarques tarragonines.

Amb aquesta efemèride com a teló de fons, els Castellers de Gavà organitzavem, el passat dia 5 de maig, un homenatge amb motiu del 70è aniversari del naixement dels Xiquets d’Eramprunyà.

La pluja semblava tenir la mateixa presència que la setmana anterior, en què vàrem haver d’aixoplugar-nos, juntament amb els Castellers de Sant Feliu de Llobregat sota el porxo de la biblioteca Josep Soler Vidal, però les primeres dues rondes van esdevenir sense entrebancs, fins que la pluja finalment va decidir aparèixer i es va canviar la ubicació, en tercera ronda, durant el torn dels Castellers de Sants que van decidir  desmuntar la pinya amb els segons ja col·locats. En aquest espais es va portar a terme la tercera ronda per desprès, ja sense pluja, les colles varem poder executar els pilars de comiat, a la plaça Balmes, per a cloure la diada.

El cartell era de traca: la Colla Vella Xiquets de Valls—que va tenir un fort lligam amb els d’Eramprunyà—, i els Castellers de Sants i la Colla Jove de Sitges – actuals padrines dels Castellers de Gavà.

Els Rosats i els Borinots van sortir per feina i en primera ronda ja teníem els primers castells de 8 a la plaça. Els de Valls van aprofitar la segona ronda per a descarregar una torre de 8 amb folre amb clar marge de millora i, per la seva banda, els de Sants van completar un altre castell de vuit, el 4 de 8, abans de fer la torre de 7 de la tercera ronda. La Colla Vella, en any de concurs, no està disposada a deixar cap oportunitat de continuar millorant i va aprofitar per a descarregar el seu primer 4 de 8 amb l’agulla al mig.

La Colla Jove de Sitges va fer una actuació tranquil·la i sense gaire risc. Va deixar de banda la idea dels castells de 7 i va descarregar tres castells de 6: la torre, el 5 de 6 i el 4 de 6 amb l’agulla.

Per últim, els Castellers de Gavà, en una ratxa ascendent que esperem puguem allargar durant tota la temporada, completavem tres castells de 6 sense desmuntar-ne cap i, en aquesta nova actuació, hem estat capaços de fer encara una millor actuació amb el  primer 4 de 6 amb l’agulla de la temporada. Hereus espirituals dels Xiquets d’Eramprunyà, no podiem fer un homenatge millor als primers castellers de la nostra vila.

Resultats de l’homenatge als Xiquets d’Eramprunyà:
· Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d8, 2d8f, 4d8a, p6, vano (amb 2p5 i 2p4)
· Castellers de Sants: 3d8, 4d8, 2d7, vano (2p4 i p5)
· Jove de Sitges: 2d6, 5d6, 4d6a, p4
· Castellers de Gavà: 4d6, 3d6a, 4d6a, p4

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: