Diada a Castellar del Vallès

Amb un intens sol que escalfava els ànims de les colles presents, el passat dia 21 d’abril,  la Plaça Major de Castellar del Vallès acollia el 4rt aniversari de la colla local, els Castellers de Castellar, coneguts també com a Capgirats.

Com tota diada castellera, les colles han començat amb pilars de 4, però la colla local n’ha fet un parell de simultanis. Un d’ells, carregat per sota. No seria l’únic pilar aixecat per sota de la jornada, perquè els Castellers de Montcada i Reixac en van fer una altre a tercera ronda.

En primera ronda els Capgirats han assolit una torre de 6 completament quieta que descarregaven sense pràcticament ni immutar-se. Els de Montcada responien amb un 3d6 ben treballat i de bones mides i els Castellers de Gavà també muntavem el 3d6, però la indecisió de la canalla ha fet que el castell es baixés abans de col·locar l’acotxador. La jornada semblava complicar-se donat veniem de desmuntar 4 intents entre 3d6 i 3d6 amb agulla a l’última sortida. Malgrat les dificultats, ràpidament ens hem refet i a la primera ronda de repetició hem descarregat el primer 3d6 de la temporada amb solvència.

La segona ronda ha seguit una dinàmica similar. Els Capgirats han descarregat un 5d6 ben sòlid.  Els Castellers de Montcada han desmuntat el peu 3 de 6 amb l’agulla, després que les gralles han començat a sonar i, al segon intent, l’estructura ha convençut a la tècnica i han descarregat el castell sense gaires dificultats. Els Castellers de Gavà hem provat la mateixa construcció, però s’ha quedat en un intent desmuntat a causa d’una obertura excessiva a l’alçada de terços. En una nova repetició, hem aconseguit tancar-ho i descarregar-lo també per primer cop a la temporada.

En tercera ronda, els Castellers de Castellar han descarregat el 4 de 6 amb l’agulla amb la mateixa facilitat que la resta de construccions. Els de Montcada, han decidit fer el pilar de 4 aixecat per sota que ha pujat de forma molt consistent. Els Castellers de Gavà, per la nostra banda, hem provat la torre de 6, la primera de la temporada però al primer simptoma d’obertura dels terços l’hem desmuntat amb dosos col·locats.

La ronda de pilars ha començat amb un pilar de 5 dels amfitrions. El pilar ha pujat segur, tranquil, però en el moment de l’aleta ha començat de decantar-se cap a la dreta des de la mateixa zona del segon que, en un intent de redreçar la construcció ha acabat abocant-se cap endavant fent caure la resta de castellers.

Els Castellers de Montcada i de Gavà ens acomiadaven amb un pilar de 4 en ronda simultània.

Resultats de la Diada castellera a Castellar del Vallès:
· Castellers de Castellar del Vallès, ‘Capgirats’: p4, p4s, 2d6, 5d6, 4d6a, p5c
· Castellers de Gavà: p4, id3d6, 3d6, id3d6a, 3d6a, id2d6, p4c
· Castellers de Montcada i Reixac: p4, 3d6, 3d6a, p4s, p4

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: